TANDVÅRD


Förebyggande tandvård och olika former av behandlingar.


Mycket av den förebyggande tandvården handlar om egenvård men regelbundna kontroller är också ett viktigt led i arbetet för en god tandhälsa. Vi kallar regelbundet våra patienter till en kontroll.

Vi erbjuder alla former av vanligen förekommande behandlingar, men också behandlingar med modern teknik, som till exempel implantat- och cerecteknik.

TANDVÅRD

Vi erbjuder alla former av vanligen förekommande behandlingar, men också behandlingar med modern teknik, som till exempel implantat- och cerecteknik.Implantat ersätter förlorade tänder
För patienter som saknar en eller flera tänder kan vi skapa fastsittande ersättningar med hjälp av implantatteknik. Titanskruvar fästs i käkbenet och nya tandkronor eller broar fästs sedan permanent på dessa skruvar. Vi använder produkter från företaget Straumann.


Porslinskronor direkt
När en tand behöver en större lagning eller rentav en hel krona kan vi bygga upp tanden direkt på plats utan att behöva ta avtryck och invänta tandteknikerns arbete och leverans. Vi kan själva skapa kronan med så kallad Cerecteknik från företaget Sirona.

Avancerad foto och röntgenteknik
Vi använder digital röntgen och har även en panoramaröntgen med vilken vi kan få en bra överblick över alla dina tänder med en enda bild. Vid behov kan vi även använda en intraoral kamera för att fotografera dina tänder i munnen.


Försäkringskassans information om tandvårdsförsälkringen
Vi är anslutna till Försäkringskassan. De har en bra sida med information om tandvårdsförsäkringen med mera.


Vi är anslutna till Sveriges tandläkarförbund
www.tandlakarforbundet.se


Vi är också anslutna till Privattandläkarna
http://www.ptl.se/forum/forum.asp?xid=2&SidID=26

BARNTANDVÅRD

Barn och ungdomar är välkomna till oss. Som patienter hos oss blir de kallade på en årlig kontroll och får sedan ytterligare behandling om det behövs. All tandvård för barn och ungdomar är kostnadsfri och om det finns behov av tandreglering kommer en specialisttandläkare till oss för kostnadsfri konsultation och eventuell behandling